Ga naar inhoud

Verbinden met een CEMM

Snel aan de slag

De simpelste manier om een CEMM te bekijken is als volgt:

  1. Open het portal in de browser of open de app op je telefoon of tablet.
  2. Maak een nieuw account aan, of log in met je bestaande (MijnCEMM) account.
  3. Klik op 'CEMM Toevoegen' en vul hier het ID en wachtwoord van de CEMM in. Deze gegevens zijn te vinden op de sticker op de bovenzijde van de CEMM. Klik vervolgens op 'CEMM Toevoegen'.
    • Bij een foutmelding kan het zijn dat: je het ID/wachtwoord verkeerd hebt overgenomen, dat de CEMM nog niet is opgestart of dat de CEMM geen internettoegang heeft.
  4. De CEMM is nu toegevoegd aan je account. Klik op de CEMM om deze te openen.

Zit je altijd in hetzelfde netwerk als de CEMM? Dan kun je ook de app gebruiken zonder een account aan te maken, of gebruik de lokale website van de CEMM door direct naar het LAN IP-adres of de hostname (cemm) van de CEMM te gaan. In het volgende hoofdstuk worden de verschillen tussen deze methodes uitgelegd.

Verbindingen

Er zijn meerdere manieren om met een CEMM te verbinden. Dit hangt onder andere af van het type interface. Er zijn drie opties:

Naast het type interface hangt het er ook van af of je je in hetzelfde netwerk bevindt als de CEMM, en of je de CEMM hebt gekoppeld aan je account. Onderstaande tabel geeft aan welke combinaties van interface en netwerk mogelijk zijn.

interface CEMM in lokaal netwerk CEMM extern
portaal ✔️ mits gekoppeld ✔️ mits gekoppeld
lokale CEMM website ✔️
app (ingelogd) ✔️ ✔️ mits gekoppeld
app (niet ingelogd) ✔️

De lokale website is alleen te openen via het LAN IP-adres of de hostname van de CEMM.

De app biedt de mogelijkheid lokale CEMMs te openen (in hetzelfde LAN netwerk) zonder in te loggen. Als je wel bent ingelogd in de app, kan je ook externe CEMM's bekijken.

Bovenstaande situaties gaan ervan uit dat de rechten (zie toegangsbeheer) niet zijn aangepast.