Ga naar inhoud

Toegangsbeheer

Toegang tot de CEMM kan worden beperkt via drie niveaus (rollen):

  • Geen toegang
  • Gebruiker: toegang tot alle gegevens en bepaalde functies zoals notificaties en exports
  • Admin: volledige toegang tot alle gegevens en instellingen

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten verbinding: lokaal en extern. Zie verbinden met een CEMM voor meer informatie.

Lokale toegang

Voor lokale toegang is één rol in te stellen, die geldt voor alle gebruikers die lokaal verbinding maken. De rol heeft geen effect op gebruikers die via externe toegang al gekoppeld zijn aan deze CEMM.

Info

De rol voor lokale toegang is alleen in te stellen als je bent ingelogd en via externe toegang verbonden bent. Dit voorkomt dat je jezelf kan buitensluiten.

Let op

Als de CEMM opstart wordt de rol voor lokale toegang pas na 5 minuten ingeschakeld. De eerste 5 minuten staat de rol altijd op 'Admin'. Dit is ingebouwd als alternatieve manier om toegang te krijgen tot de CEMM mocht je er via de normale manieren niet meer bij kunnen.

Externe toegang

Externe toegang wordt mogelijk gemaakt via de cloudomgeving van de CEMM. Als externe bereikbaarheid is ingeschakeld, is de CEMM verbonden met de cloud. Gebruikers kunnen via de cloud gegevens opvragen van de CEMM, hierbij maakt het niet uit in welk netwerk de gebruiker zich bevindt ten opzichte van de CEMM. Wel moet de gebruiker zijn gekoppeld aan de CEMM.

Info

Externe bereikbaarheid kan alleen worden uitgeschakeld als je lokaal bent verbonden. Dit voorkomt dat je jezelf kan buitensluiten.

Gebruikers

In de tabel worden alle gebruikers getoond die zijn gekoppeld aan deze CEMM. Je kan van iedere gebruiker de rol aanpassen, of de gebruiker verwijderen uit de CEMM.

Je kan je eigen account niet verwijderen of aanpassen. Maak eerst lokaal verbinding om dat toch te kunnen doen.

Gebruiker uitnodigen

Nodig een andere gebruiker uit om deze CEMM te bekijken. Vul het e-mailadres is en kies een rol, klik vervolgens op 'Uitnodigen'.

Als de gebruiker met het opgegeven e-mailadres op de CEMM overzichtspagina komt, wordt er bovenaan een blok getoond met de uitnodiging. De gebruiker kan deze accepteren of afwijzen.

Het maakt niet uit of het account met het opgegeven e-mailadres op het moment van uitnodigen bestaat of niet. De gebruiker mag ook later een account aan maken. De uitnodiging blijft onbeperkt geldig.

Er wordt geen e-mail verstuurd door het systeem.