Ga naar inhoud

Export

Met de export functie kan je gegevens uit de CEMM downloaden als bestand om vervolgens bijvoorbeeld te analyseren.

Bij het maken van een export zijn de volgende functies beschikbaar:

Veld Betekenis
Start & Eind Het datumbereik van de export
Resolutie exporteer minuten of dagen
Alleen meterstanden Exporteer meterstanden in plaats van verbruik. Deze functie is alleen beschikbaar voor absolute meters (niet voor pulsmeters). Indien de resolutie op "dag" staat gaat het om de eerste meterstand van de dag (middernacht).
Kanalen Selecteer per meter welke gegevens je wil exporteren, zoals vermogens, meterstanden, voltages of kosten. Je kan ook alle kanalen exporteren door de meter aan te vinken.
Formaat Kies het bestandsformaat van de export. Afhankelijk van de keuze verschijnen er eventuele formaat specifieke instellingen.

Klik op 'Start' om de export te starten. In het overzicht zal een export verschijnen. Afhankelijk van gekozen periode en kanalen kan het even duren voordat de export klaar is. Aan de rechterkant van het overzicht verschijnt een downloadicoon. Klik daarop om de export te downloaden. Ook deze stap kan even duren als het een groot bestand is. Met het rode icoon aan de rechterkant kan de export worden geannuleerd of verwijderd.

Exports blijven op de CEMM bewaard totdat ze door de gebruiker worden verwijderd. Dit betekent dat je niet op de pagina hoeft te blijven tot de export is voltooid. Je kan deze later downloaden.

Het downloaden van erg grote exports (zoals alle minuten van meerdere maanden) is niet mogelijk via het portaal, maar wel via een lokale verbinding.