Ga naar inhoud

Dashboard

Op deze instellingenpagina kan je het dashboard naar eigen wens inrichten.

Iedere CEMM begint met één dashboard dat automatisch wordt opgebouwd afhankelijk van de ingestelde meters. Er is altijd één dashboard tegelijk actief, maar je kan wel meerdere dashboards aanmaken. Op die manier kan je snel wisselen en experimenteren met verschillende weergaves. Wissel het actieve dashboard door bij de Opties van een dashboard te kiezen voor 'Maak actief'.

Layout

Een dashboard is opgebouwd uit widgets die, afhankelijk van de grootte van het scherm, worden weergegeven in maximaal drie kolommen. Over het algemeen worden er drie kolommen weergegeven op desktop en laptop, twee kolommen op een tablet en één op de telefoon. De meeste widgets zijn maximaal één kolom breed, maar enkele widgets kunnen gebruik maken van twee of drie kolommen.

Dashboard types

Er zijn twee type dashboards:

  • standaard: deze worden automatisch opgebouwd aan de hand van de aangesloten meters
  • aangepast: dit type kan je helemaal zelf instellen

Dashboard toevoegen/wijzigen

Klik op 'Dashboard toevoegen' of kies 'Bewerken' uit de opties van een bestaand dashboard. Je komt nu in de "dashboard bewerker". Hier kan je de titel van het dashboard aanpassen, het type wijzigen en bij een aangepast dashboard kan je widgets toevoegen of verwijderen. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan als je klaar bent.

Aangepast dashboard

De knop Genereer automatisch voegt alle widgets toe die op dit moment getoond zouden worden in een dynamisch dashboard. Dit is een handig startpunt als je zelf een dashboard wil inrichten.

De knop Verwijder alle widgets kan worden gebruikt om het dashboard helemaal leeg te maken.

Tip

Gebruik je de CEMM op desktop en telefoon? Stel het dashboard dan in op desktop, zo weet je zeker hoe de layout van bredere widgets uitpakt. Op de telefoon zullen alle widgets altijd even breed zijn en onder elkaar staan.

Widget toevoegen

Door te klikken op 'Widget toevoegen', wordt een korte wizard geopend. Kies een widget type en vul de gevraagde gegevens in en klik op 'Opslaan'. De widget is nu toegevoegd aan het eind van het dashboard. Wil je de volgorde van de widgets veranderen? Klik dan op de pijlen links/rechts om de widget te verschuiven.

De widget kan later aangepast worden door op 'Instellingen' te klikken. Dezelfde popup wordt weer geopend. Klik op de rode knop om de widget te verwijderen.