Ga naar inhoud

Applicaties

Applicaties maken het mogelijk gegevens uit de CEMM op te vragen en voor andere doeleinden te gebruiken. Momenteel wordt dit systeem alleen gebruikt voor CEMM Display. Er zijn twee soorten applicaties die los van elkaar werken:

  • lokaal
  • extern

Lokale applicaties worden op de CEMM beheerd en kunnen alleen gebruikt worden om gegevens direct vanaf de CEMM op te vragen (dit werkt alleen vanuit het lokale netwerk waar de CEMM in zit).

Externe applicaties worden in de cloud beheerd en kunnen gekoppeld worden aan één of meerdere CEMMs. Vervolgens kan via de cloud data worden opgevraagd van de CEMM. Hiervoor moet externe bereikbaarheid zijn ingeschakeld.

Externe applicatie overdragen

Een externe applicatie kan worden overgedragen naar een andere gebruiker. Ga in het portaal of de app naar Account > Applicaties en kies bij de applicatie voor de optie 'Overdragen'. Er opent een pop-up met een overdracht token. Deze code kan worden ingevoerd door de nieuwe eigenaar om de applicatie over te nemen.

Tip

Naast het token staat een knop om het token te verversen. Door hier op te klikken worden alle eerdere tokens ongeldig gemaakt.

De nieuwe gebruiker gaat naar Account > Applicaties en vult in het gedeelte "Draag applicatie over" de overdracht token in. Hierna zal de applicatie direct worden overgezet naar de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is daarna verantwoordelijk voor het verlengen van de applicatie (in het geval van CEMM Display).

Tip

Het wordt aangeraden dat de nieuwe eigenaar ook gekoppeld is aan de CEMM die bij de applicatie hoort. Dit maakt het beheer eenvoudiger, maar is niet noodzakelijk voor functionaliteit van de applicatie.