Ga naar inhoud

Modules

CEMM 3.0 is opgebouwd uit modules. Iedere module voegt bepaalde functionaliteit toe, zoals webhooks of een bepaalde serie meters. Standaard komt de CEMM met twee modules: slimme meter en puls. Het is mogelijk extra modules aan te schaffen via de webshop. Na aankoop ontvang je een activatiecode die eenmalig te gebruiken is om een module in een CEMM te activeren. Lees hieronder hoe je dat doet.

Onderstaande modules zijn op dit moment beschikbaar. Bezoek de webshop om een module aan te schaffen.

Module Beschrijving
Modbus RTU: Eastron Ondersteuning voor het uitlezen van Modbus RTU elektriciteitsmeters van het merk Eastron. De volgende types worden ondersteund: SDM120, SDM72D, SDM630. De SDM630 kan ook uitgelezen worden als drie losse fasen (weergegeven als drie 1 fase meters).
webshop
Modbus RTU: ABB B series Ondersteuning voor het uitlezen van Modbus RTU elektriciteitsmeters uit de B serie van ABB. Het gaat om de modellen: ABB B21, ABB B23 en ABB B24.
webshop
Modbus RTU: SE iEM3000 series Ondersteuning voor elektriciteitsmeters uit de Schneider Electric iEM3000 series.
Modbus RTU: Teracom Ondersteuning voor de S0 pulsteller Teracom TDI340 en temperatuur/luchtvochtigheidssensor Teracom TSH300v3.
Modbus RTU: Cedel Instralingssensor Ondersteuning voor de Cedel Instralingssensor.
Modbus TCP: SE PM5300 Ondersteuning voor het uitlezen van Modbus TCP elektriciteitsmeters uit de serie PM5300 van het merk Schneider Electric. (let op: het gaat om de modbus TCP meters uit de serie)
webshop
Webhooks Stuur geautomatiseerd HTTP berichten met energiegegevens vanuit de CEMM naar een server.
webshop - documentatie
Lokaal CEMM Display Configureer en host een CEMM Display vanaf een CEMM.
documentatie

Overzicht

In de CEMM zijn de modules te beheren onder 'Instellingen' > 'Modules'. In het onderste blok staat een lijst van toegevoegde modules en hun status. Standaardmodules zoals "Slimme meter" en "Puls" staan niet in deze lijst. Klik op 'Synchroniseren' om eventuele licenties die in de cloud aan de CEMM zijn gekoppeld te downloaden.

Module activeren

Heb je een activatiecode ontvangen? Vul deze in en klik op 'Controleer'. Als de code geldig is en nog niet eerder is gebruikt, zal er worden weergegeven welke modules met de activatiecode kunnen worden geactiveerd. Klik op 'Activeren' als deze gegevens juist zijn. De module wordt direct toegevoegd en de extra functionaliteit komt meteen beschikbaar.