Ga naar inhoud

Snel aan de slag

Benodigdheden

 • CEMM
 • Schroevendraaier
 • Vrij stopcontact
 • Vrije netwerkpoort
 • Telefoon, tablet of andere computer

Installeer de CEMM

 1. Schroef de CEMM aan de muur in de meterkast, binnen bereik van een vrij stopcontact, een netwerkaansluiting en de meters die je wil uitlezen.

 2. Sluit de meegeleverde netwerkkabel aan tussen poort 3 van de CEMM en een vrije poort van je router of switch.

 3. Vervolgens sluit je de voedingsadapter aan op poort 5 en druk deze in een stopcontact. De CEMM zal nu opstarten en eventuele software-updates installeren. Dit kan enkele minuten duren. Ondertussen kan je de gewenste meters aansluiten.

Slimme meter

Om een slimme meter uit te lezen sluit je de meegeleverde P1 kabel aan tussen de P1 poort van de meter en poort 1 van de CEMM.

Zonnepanelen

Een pulskabel kan worden gebruikt om de pulscontacten van de kWh-meter en poort 2 van de CEMM te verbinden.

Heb je wel zonnepanelen maar geen kWh-meter? Vraag dan eerst een elektricien om deze te plaatsen. Je kan deze meter ook later toevoegen aan de CEMM.

Configureer de CEMM

Open de CEMM op de computer, tablet of telefoon om de configuratie te starten. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, de makkelijkste wordt hier beschreven.

Verbinden met de CEMM

Open het portaal in de browser (portal.cemm.nl) of installeer de app op je telefoon of tablet. De app is te vinden in Google Play (Android) en in de App Store (iOS).

 • Maak een nieuw account aan, of log in met je bestaande (MijnCEMM) account.
 • Klik op 'CEMM Toevoegen' en vul hier het ID en wachtwoord van de CEMM in. Deze gegevens zijn te vinden op de sticker op de bovenzijde van de CEMM. Klik vervolgens op 'CEMM Toevoegen'.
  • Bij een foutmelding kan het zijn dat: je het ID/wachtwoord verkeerd hebt overgenomen, dat de CEMM nog niet is opgestart of dat de CEMM geen internettoegang heeft.
 • De CEMM is nu toegevoegd aan je account. Klik op de CEMM om deze te openen.

Meters aanmaken

De volgende stap is om de meters aan de CEMM toe te voegen. Klik op 'Instellingen', kies 'Meters' en klik vervolgens op 'Meter toevoegen'. Volg de stappen op het scherm om de gewenste meter in te stellen.

Je kan dit proces herhalen om meerdere meters toe te voegen.

Gefeliciteerd!

De installatie is nu voltooid.

Door het toevoegen van de meters is het Dashboard automatisch uitgebreid, en is het zijmenu aangevuld met de meters. Door op een meter te klikken kom je op de overzichtspagina van de betreffende meter. Klik vervolgens op 'Geschiedenis' om de grafiek van de meter te bekijken. Deze informatie is meteen na installatie nog beperkt, maar wordt in de komende uren en dagen steeds interessanter!

Als extra stappen kan je:

Er is nog veel meer mogelijk, kijk daarvoor rond in de menu's van de CEMM en op deze wiki.