Ga naar inhoud

Backups

Backups zijn in te stellen onder 'Gereedschap' > 'Backups'. De CEMM ondersteunt twee soorten backups:

  • naar USB
  • naar een server via FTP, FTPS of SFTP

Beide methodes kunnen eenmalig worden ingesteld, of worden toegevoegd aan een planning waarbij de backups automatisch iedere dag, week of maand worden gemaakt. Ook is het mogelijk de backup aan de planning toe te voegen en op 'Handmatig' te zetten. In dat geval is het een methode om de instellingen op te slaan en de backup handmatig te starten.

USB

Sluit het USB-opslagapparaat aan op de CEMM, indien nodig kan dat via een USB-hub. Het opslagapparaat moet een FAT32 partitie bevatten. Dit is via de meeste besturingssystemen in te stellen bij het formatteren van de USB-stick. Sommige externe harde schijven worden niet goed herkent door de CEMM, dit komt meestal door het hoge energieverbruik van de schijf. Een USB-stick of een externe harde schijf met eigen voeding werkt meestal wel.

Selecteer het USB-apparaat en klik op 'Eenmalig uitvoeren' of 'Toevoegen aan planning'. Bij het uitvoeren van de backup zullen de databasebestanden van de CEMM in de map /cemm-backups/backup-jjjj-mm-dd_hhmmss worden geplaatst. Waarbij het laatste deel de datum en tijd van de backup is.

FTP, FTPS of SFTP

Kies het protocol en vul de host, poort en inloggegevens in. Het pad is afhankelijk van de server/FTP gebruiker. Voor FTP en FTPS is het pad meestal / wat overeenkomt met de home directory van de gebruiker. Voor SFTP is het pad meestal /home/username of /var/www of /var/www/html afhankelijk van de server configuratie. Houd er rekening mee dat de ingevulde gebruiker rechten moet hebben om bestanden te schrijven in de map.

Klik vervolgens op 'Eenmalig uitvoeren' of 'Toevoegen aan planning'. Bij het uitvoeren van de backup zullen de databasebestanden van de CEMM in de map <PAD>/cemm-backups/backup-jjjj-mm-dd_hhmmss worden geplaatst. Waarbij het laatste deel de datum en tijd van de backup is.

Backup herstellen

Het is nog niet mogelijk een backup te herstellen via de webinterface. In het geval dat dit nodig zou zijn, kan je contact opnemen voor een reparatie. Wij kunnen de backup dan handmatig terugzetten, mogelijk zelfs op afstand.